Tea tree oljan är mer användbar än du tror. Här är 7 anledningar till varför du behöver det hemma!

loading...
Tea tree oljan är mer användbar än du tror. Här är 7 anledningar till varför du behöver det hemma!

Tea tree oljan har använts i årtusenden som en anti bakteriell, svampdödande och antiseptiskt medel för behandling av sår och påskynda läkningstiden. Den mångsidiga oljan användes ursprungligen av Aboriginal australier. Tea tree olja är ett måste för ditt skafferi-ett mångsidigt, aromatiskt extrakt som sätter avgörande i uttrycket ”eteriska oljor.” Här är sju av många bra skäl att hålla Tea tree olja i huset.

Det här behandlar oljan:

Mjäll

Tea tree olja är en utmärkt fuktighetskräm. Lägg några droppar till din favorit schampo för att undvika en torr, kliande hårbotten. Eller leta efter over-the-counter schampo som innehåller tea tree olja för att hjälpa dig att undvika de där irriterad hårbotten.

Acne

De desinficerande egenskaper tea tree oljan gör underverk på fläckar. Doppa en droppe olja på en bomullstuss och applicera oljan direkt till områden som drabbats av akne. Oljan kämpar genom blockeringar i dina porer och torkar ut både pormaskar och bleker samtidigt desinficering och hjälper till att läka eventuella sår.

Insektsbett

Tea tree olja är bra för lugnande och läkande insekts bett samt hindra dem från att hända i första hand. Den starka desinfektionsmedel liknande doft är ett naturligt insektsmedel. Lägg sex till åtta droppar till två matskedar vatten, sedan gäller utsatta hudområden att stöta bort myggor och andra skadedjur. Om du redan har blivit biten, applicera en liten klick tea tree olja direkt till bites med hjälp av en bomullspinne.

Nagelolja

Tea tree olja har antibakteriella och svampdödande egenskaper gör det bra för att ta hand om dina nagelband och förebygga nagelsvamp. Mix 10 droppar vardera av tea tree olja lavendelolja med en matsked vardera av jojoba och avokado olja.

Fotsvamp

Massage lika delar tea tree och en bärare olja (som mandel, avokado, eller olivolja) över dina fötter att bli av med fotsvamp. Tea tree olja slår ut svampen och ger omedelbar, lugnande lättnad för kliande, brännande fötter. Inget behov av att köpa en over-the-counter spray tea tree olja kommer att rädda dagen.

Svampinfektion

Smörj en tampong med kokosolja och lägga några droppar tea tree olja för att behandla en svampinfektion. Lämna den i en timme och upprepa upp till fem gånger per dag tills symtomen avta. Samma blandning kan också användas som ett botemedel för jock itch.

Munvatten

Kombinera 12 till 15 droppar tea tree-olja med ett uns av vatten för att skapa en munvatten lösning som dödar bakterier samtidigt fräscha andan. Som med alla munvatten, bara swish runt i munnen i en minut eller två, och sedan spotta ut det.

Om du har känslig hud så kan behandlingar som använder tea tree olja som en aktuell lösning inte fungera för dig. Om du misstänker känslighet, för att testa genom att applicera en liten mängd utspädd tea tree olja på ett opåverkat område av huden och se hur kroppen reagerar på oljan innan du använder den regelbundet.

DELA detta smart trick detta med dina vänner och familj!

loading...

You Might Like These

Leave a Comment

error: Content is protected !!