Om du regelbundet lider av halsbränna, då behöver du veta detta!!

loading...
Om du regelbundet lider av halsbränna, då behöver du veta detta!!

Sura uppstötningar eller halsbränna är det värsta som finns men här kommer lite information du bör känna till. Du har en brännande känsla något över din solar plexus, en genomträngande smärta ovanpå buken. Du känner dig lite illamående, lite sjuk i magen, eftersom syran i magen stiger upp i halsen. Vi har alla haft det, och det är inte den bästa känslan.. Lyckligtvis så kommer vi avslöja hel del sätt att lugna stormen i din mage och bli av med halsbrännan.

Bakpulver

Som en kemisk bas, kan bakpulver (även känd som natriumbikarbonat) hjälpa till att minska surheten i magen och ge en viss lättnad. Blanda bara en halv tesked till en tesked i ett glas vatten och drick det. Men använd inte denna lösning alltför ofta, eftersom den höga salthalten bakpulver kan orsaka andra hälsoproblem.

Tuggummi

En studie visade att tuggummi i en halvtimme efter att ha ätit hjälpte lindra halsbränna symptom hos personer som har gastroesofageal reflexsjukdom eller GERD. Tuggummi orsakar en ökning i saliv som hjälper spola syra från magen. Välj bara din favorit smak och håll ett paket tuggummi praktiskt för efter måltid. Välj sockerfria för att förhindra att orsaka problem med tand sort.

De flesta människor är bekanta med aloe vera som ett naturligt botemedel mot solbränna och andra brännskador, men det har stora effekter på matsmältningssystemet också. Aloe lugnar inflammation i tarmen och halsen precis som den gör med brinnande hud. Ta en halv kopp aloe juice före måltider, och se till att leta efter produkter som anger att de är icke-laxermedel.

DGL Lakrits

Samtidigt som den förbrukar för mycket lakrits godis kan orsaka biverkningar som högt blodtryck, DGL lakrits, tillgängliga i tablettform, inte. Lakrits har varit känd som en naturlig hälsa booster för matsmältningssystemet. Om du inte gillar smaken, DGL lakrits tabletter finns i andra smaker också.

Rödalm

Rödalm har en lång historia av att användas som en naturlig medicin för matsmältningsbesvär. Det hjälper till att bilda ett skyddsskikt mot slemhinnan i magen, förhindra syran som orsakar halsbränna från att starta problem. Ta några matskedar blandas i en kopp vatten efter att ha ätit och innan sängen. Rödalm även som ett piller eller pastill.

Kamomill

Mayo Clinic språkar kamomill för att behandla sura uppstötningar associerad med GERD. Prova ett komplement, tinktur eller te. Medan studier har ännu mycket att bevisa så har kamomill varit en traditionell botemedel mot magens oroligheter i århundraden. Bara kolla med din läkare för att vara säker på att det inte kommer störa några andra mediciner du tar.

chamomile

Bitters

Bitter är en spritdryck. Alla bartenders är bekanta med detta trick-bitter, det är ett snabbt botemedel för att tamp ner halsbränna. En till tre matskedar kommer att få jobbet gjort. Även bitter tas ofta efter problem börjar, kan du göra det en förebyggande åtgärd genom Downing blandningen 15 minuter före måltid.

Oavsett vilken av dessa lösningar du råkar ha i ditt skåp, så kommer du säkert hitta lösningen. Eller kanske finns det några produkter som du kan lägga till din inköpslista så att du kommer att vara beredd att ta itu med halsbränna rakt på nästa gång det slår.

DELA detta med dina vänner och familj!

loading...

You Might Like These

Leave a Comment

error: Content is protected !!