Kiropraktorn avslöjar 7 tips för att lindra smärta i rygg och nacke. Detta behöver du veta!!

loading...
Kiropraktorn avslöjar 7 tips för att lindra smärta i rygg och nacke. Detta behöver du veta!!

Rygg- och nacksmärta kan väga dig ner på jobbet lämnar du ont på kvällen, och gör det svårt att somna på natten. Kiropraktorer vet en sak eller två om hur man behandlar rygg- och nacksmärta, och de kan erbjuda några användbara tips om vad man ska göra och vad man inte ska göra för att förebygga eller lindra smärta i rygg och nacke. Så kolla in dessa tips från styr av handeln, och sätta det tillbaka och nackvärk i backspegeln.

lägre-back-smärta

Sov på rätt sätt

Sova i rätt positioner kan göra underverk för rygg- och nacksmärtor. Kiropraktorer rekommenderar aldrig att sova på magen. Det föredragna sättet att sova, enligt kiropraktorer är på rygg med en kudde under huvudet och nacken och en annan kudde under knäna. Om du är den typ av person som inte kan sova om du inte sover på rätt sida så är en kudde mellan knäna att rekommendera.

Lyft på rätt sätt

När du lyfter tunga föremål så föreslår kiropraktorer att du böjer på knäna, undviker vridning, hålla ryggen rak och lyft med musklerna i armar och ben, inte musklerna i ryggen. Håll fötterna om isär, böj på knän och lyft när du rätar upp. När du deltar i repetitiva lyft aktiviteter, se till att ta massor av pauser så att du inte hamnar i felaktig teknik på grund av trötthet.

Använd mobilen rätt

Nuförtiden så tittar alla på sina telefoner  och oftast får du en dålig hållning medan du gör det. Som när du smsar, söker på webben, tittar på videos, eller kollar på sociala medier.  Kiropraktorer rekommenderar alla att hålla telefonen med händerna i nästan ögonhöjd.

ryggont

Använd bilens nackstöd

Människor tillbringar mycket tid i bilen, reser från plats till plats. Varför inte ta den här gången för att ge nacken en välbehövlig vila? Enligt kiropraktorer, vila huvudet på bilens nackstöd under körning kommer att föra huvudet i en naturligt bekväm position och släpp vissa spänningar i dina överarbetade nackmuskler.

Få rätt madrass

Kiropraktorer rekommenderar en madrass medel fasthet för bättre rygg och nacke hälsa. En madrass som är alltför fast kan vara stel och obekväm medan en super mjuk madrass kan erbjuda mindre än tillräckligt stöd. En madrass med medel fasthet är bättre än andra för att minimera någon krökning av ryggraden under sömnen.

Knacka inte på nacken

Har du pop eller spricka nacken? Kiropraktorer starkt uppmana emot det. Även om det kan kännas som om du lindra trycket, du förmodligen bara göra det värre. Popping eller sprickbildning halsen utan ordentlig kiropraktik kunskap är sannolikt att skada omgivande lederna i stället för fastställande av dem.

Sitt med rätt hållning

Posture är viktigt att rygg och nacke hälsa, oavsett om du står, sitter eller sover. Försök att sitta rakt, naturligtvis, men också undvika att korsa benen. Kiropraktorer rekommenderar sitter med fötterna på golvet eller platt på en upphöjd fotstödet, vilket minskar trycket på nedre delen av ryggen när du sitter. Dessutom, om du sitter vid en dator för mycket av din arbetsdag, höja skärmen i ögonhöjd för att främja god hållning.

back-hälsa

Rygg- och nacksmärtor är en stor börd att bära. Ibland kan rygg- och nacksmärta lindras genom enkla livsstilsförändringar. Dessa sju tips kommer att sätta dig på god väg till en bättre rygg och nacke. Om du upplever svår rygg- och nacksmärta, sök hjälp hos en kiropraktor eller läkare.

Se själv i videon nedanför:

DELA denna artikel med dina vänner och familj.

loading...

You Might Like These

Leave a Comment

error: Content is protected !!