En man frågar en äldre kvinna varför hon är ensam på kryssningen. Hör på hennes svar!

loading...
En man frågar en äldre kvinna varför hon är ensam på kryssningen. Hör på hennes svar!

För cirka två år sedan var min fru och jag på en kryssning genom västra Medelhavet. Vi var ombord på Princess. När vi åt middag lade vi märke till en äldre dam som satt ensam längs räcket vid den stora trappan som gick ner till matsalen.

Jag lade också märke till att alla de anställda så som kaptenen, servitörer och så vidare verkade känna den här damen väldigt väl.

Jag frågade vår kypare vem damen var och förväntade i princip mig att få höra att hon ägde skeppet. Men han sa att han bara visste att hon hade varit ombord under de senaste fyra kryssningarna – från kaj till kaj.

När vi gick från matsalen en kväll fick jag ögonkontakt med henne och stoppade henne för att säga hej. Vi pratade och jag sa: ”Jag hör att du har varit ombord på detta fartyg under de senaste fyra kryssningarna.” Hon svarade: ”Ja, det stämmer.”

Jag sa: ”Jag förstår inte” och hon svarade utan att pausa: ”Det är billigare än ett ålderdomshem.”

”Så det blir inte något ålderdomshem för mig. När jag blir gammal och skröplig skall jag bo på ett kryssningsfartyg. Den genomsnittliga kostnaden för ett ålderdomshem är runt 1500 kronor per dag.”

Och så sa hon:

”Jag har kollat med Princess och jag kan få långtidsresanderabatt och VIP-rabatt. Då blir priset 1000 kronor per dag. Då har jag 500 kronor över per dag som täcker:

1. Drinkar: Det blir bara 100 kronor om dagen.

2. Jag vill ha så många som 10 måltider om dagen (med fantastisk mat, inte halvfabrikat) och antingen går jag ner till restaurangen eller också får jag rumservice (som betyder att jag kan äta frukost på sängen varje dag – hela veckan).

3. Princess har så många som tre simbassänger, ett gym, gratis tvättmaskin och torktumlare och de visar film varje kväll.

4. De har gratis tandkräm och rakhyvlar och gratis duschtvål och schampo.

5. De behandlar dig som en kund och inte som en patient. Ger du 50 kronor extra i dricks kommer personalen att göra allt för att hjälpa dig.

6. Jag kommer att få träffa nya människor var sjunde eller var fjortonde dag!

7. En TV som inte fungerar? En lampa som behöver bytas? Behöver du få madrassen utbytt? Inga som helst problem! Det fixar allt och beklagar problemet.

8. Rena sängkläder och handdukar varje dag och du behöver inte ens be om det.

9. Om du trillar på ålderdomshemmet och skadar höften måste du använda hälsoförsäkringen. Om du trillar och bryter höften på Princess kommer de att uppgradera dig till en svit för resten av livet.

10. Det finns alltid läkare ombord.

Och detta är det allra bästa: Önskar du att få se Sydamerika, Panamakanalen, Tahiti, Australien, Nya Zeeland, Asien eller andra städer? Det finns alltid ett fartyg redo att segla iväg. De erbjuder kryssningar till mängder med städer i världen. Så ni behöver inte leta efter ett ålderdomshem till mig, bara ring till kryssningsfartyget.

PS. Och glöm inte detta. När du dör dumpar de dig över bord, helt utan extra kostnad.

Källa: tickID

loading...

You Might Like These

Leave a Comment

error: Content is protected !!