7 tecken på att du äter för mycket socker!

loading...
7 tecken på att du äter för mycket socker!

Socker är något vi alla gillar att äta mer eller mindre. Det är tillfredsställande och gott men det kan vara mycket dåligt för vår hälsa. Det påverkar vår kropp på ett mycket negativt sätt. Här presenterar vi flera tecken på att din kropp kommer att svika dig om du äter för mycket socker:

1. Brist på energi och trötthet

Om du känner dig trött hela tiden så kan det betyda att du intagit för mycket socker i kosten. Dessa livsmedel kan ge dig kolhydrater och skapa en känsla av ökad energi som bara är tillfälligt. Om du är trött hela tiden, kontrollera din kost och se om du intaget för mycket socker.

2. Sockersug

Om du är en socker missbrukare så får du säkert sockersug varje dag. Detta kan vara mycket beroendeframkallande. Se till att du inte blir beroende av socker.

3. Frekvent influensa och förkylning

Om du har märkt att du är sjuk oftare än vanligt så kan det vara för att du konsumerar för mycket socker i kosten. Det söta intaget kan vara en anledning till varför varje virus finns i dig och gör dig sjuk. Socker försvagar också immunförsvaret, så att du inte kan kämpa mot förkylningar, influensa, virus och kroniska sjukdomar.

4. Hjärnan blir dimmig (särskilt efter måltider)

En dimmig hjärna är ett symptom på lågt blodsocker. Konsumtionen av för mycket socker innebär att nivåerna av blodsocker stiger och faller snabbt i stället för gradvis. Om du inte kontrollerar ditt blodsocker på rätt sätt så kan du ha en ökad risk för försämring och kognitiva problem.

5. Ingenting är så sött som det brukade vara

För mycket socker bombarderar våra smaklökar och orsakar tolerans mot socker. Sedan behöver kroppen mer och mer socker. Det kan vara svårt att sänka basnivån när våra smaklökar behöver socker för att känna det söta nog. Om du slutar med det i början,så kommer du sänka toleransen igen.

6. Fötter och hudproblem

När du äter socker så finns det en inflammatorisk effekt på kroppen vilket innebär att det kan bidra till inflammatoriska problem i huden. Sockret kan vara den skyldige om du lider av överdriven torrhet, eksem eller akne. Du kommer också att förbättra din hud om du minskar intaget av socker. En fotvårdsspecialist i NYC, Dr. S. Green, säger att socker har inflammatorisk effekt på fötterna också. Fötterna kan drabbas av plantar fasciit som orsakar smärta i vävnaden tjocka band som löper över fotens botten, hälen och hela foten. Du kommer också att känna  trötthet och några av dess vanligaste tecknen är mörka ringar under ögonen.

7. Viktökning

Överskott av socker innebär överskott av kalorier. Det har inte fiber eller protein och kan inte fylla upp dig. Du fortsätter bara att äta. Den insulinfrisättning kommer också utlösas och detta hormoner spelar en stor roll i viktökning. Konsumtionen av socker gör så  bukspottkörteln släpper insulin som bär socker till organ så att den kan användas för energi. Konsumtionen av socker gör att vår kropp producerar mer insulin och i tid, leder den överdrivna utgången till insulinresistens.

Vår kropp kan inte svara på normala insulin mängder ordentligt och det kan inte använda sockret på rätt sätt. Viktökningen blir ett resultat av den normala insulinresponsen störningar. Vår bukspottkörtel kan utveckla diabetes när det fungerar så mycket för länge.

Se själv i videon nedanför:

loading...

You Might Like These

Leave a Comment

error: Content is protected !!