7 naturliga botemedel för att bli av med fästingar!

loading...
7 naturliga botemedel för att bli av med fästingar!

Alla som har husdjur vet hur irriterande det kan vara att ta itu med dessa små gäster som insisterar på att vara en del av familjen utan att någonsin bli inbjuden. Med detta menar vi att kackerlackor och myror, som är så starka och intelligenta organismer som knappt klarar av att få dem ur vårt hem. Inte bara är dessa proffs insekter ger oss svår huvudvärk, även loppor är en riktig plåga när man närmar sig sin säsong och särskilt om du har flera husdjur i ditt hem.

Här kommer några tips:

Använd kam:

Kam är den enklaste och billigaste botemedel mot fästingar. Återvänder du från en morgonpromenad, glöm inte att kamma ditt husdjur. Kamma en gång om dagen hjälper till att eliminera loppor och fästingar, som kryper in i huden på husdjur.

Vitlök:

Vitlök kan vara en stark repellent för fästingar. Det måste konsumeras i tillräcklig mängd för att träda i kraft. Om det kommer till hundar, kan de inte äta rå vitlök ensam, eftersom det kan vara skadligt för deras matsmältningssystem. Hundar bör behandlas med soppor och livsmedel som innehåller vitlök.

Vitlökspulver kan också användas i stället för rå vitlök. Du behöver bara lägga till 1/8 tesked vitlökspulver per kilo regelbundet till hundmat.

Vaselin:

Vaselin är mycket enkel att använda för att eliminera irriterande fästingar. Bara tillräckligt för att hälla lite vaselin på handflatan och gnugga försiktigt över pet ytmaterial det smittade området i sin helhet.

Vaselin kan dränka fästingar. Efter applicering vaselin är det viktigt att kamma håret på ditt husdjur. Denna metod eliminerar fästingar på plats.

Blanda citron, basilika, kanel, lavendel, ceder och MYNTA:

Dessa kända aromatiska oljor är naturavvisande mot irriterande fästingar. Att ta bort fästingar, framställa en blandning av vilken som helst av oljorna.

Blanda en droppe av varje av de valda oljor med ren mandelolja. Rör om väl och blöt en trasa i oljeblandningen. Linda trasa på ditt husdjur. Denna åtgärd fungerar också i att ta bort fästingar lagras på mänsklig hud. Du måste bara tillämpa blandningen på huden.

Kanelolja:

Som vi sagt tidigare, är kanelolja mycket användbar för att avlägsna fästingar.

Allt du behöver göra är att tillämpa en bit av kanel olja direkt på det drabbade området. Kanelolja fungerar som en naturlig loppor och fästing repellent. Du kan också lägga till cirka 80 droppar kanel olja i ett uns av vatten, och sedan placera lösningen i en sprayflaska.

När den erhållna blandningen är på flaska, kan du strö lätt över gräsmattan för att skydda området mot fästingar. Kanelolja är känd för att fungera som ett kraftfullt skydd mot fästingar på människors hud.

Citron juice:

Citronsyra, till exempel närvarande i citron, bidrar till att avlägsna fästingar naturligt. Du bör endast använda en färsk citron, som du kommer direkt klämma in fästingar eller det drabbade området för ditt husdjur. Du kan också förbereda en spray med ingredienser som pepparmyntolja och citrusolja.

Du kan också förbereda en desinficerande lösning när man vill bada ditt husdjur, med samma citronsaft. Första squeeze citronsaft i en kopp vatten, inte att förglömma att lägga skalen och massa även i vattnet. Sätt på låg värme under flera timmar. Häll lösningen i vatten och använda den för att bada ditt husdjur.
Citrus

Apelsiner och citroner är höga citronsyra förening. De fungerar bra för naturlig olja avvisande. För att göra detta måste du följa dessa steg:

Vi tar ut apelsin eller citron skal och koka dem. Sedan låta dem svalna naturligt.

Slutligen gäller den resulterande vätskan på det drabbade sällskapsdjur område.

Å andra sidan, kan du också lägga citron eller apelsinjuice och koka den för ett tag. I lösningen är det viktigt att lägga 5 till 15 droppar citrongräs olja, skaka väl och låt den svalna och applicera försiktigt över det drabbade området.

Obs! Den här metoden är inte idealiskt för katter, eftersom de inte gillar citrus dofter.

Bakpulver;

Bakpulver är ett naturläkemedel som används för att ta bort fästingar från djur. Om du vill använda bakpulver för fästingar, måste du blanda en halv tesked bakpulver med salt.

Då ska du lägga till denna torra blandning, 4 uns av äppelcidervinäger och häll sedan denna blandning i en sprayflaska fylld med 4 uns av varmt vatten.

Spraya ditt husdjur med denna lösning. Du bör använda det försiktigt så att den inte når ögonen på ditt husdjur. Däremot kan du också göra en pasta genom att lägga till lite vatten i två matskedar bakpulver och direkt tillämpa alla hårbotten av djuret.

Kom ihåg att dela den här artikeln med dina vänner så att de kan dra nytta av denna information.

Se själv i videon:

loading...

You Might Like These

Leave a Comment

error: Content is protected !!