Varför gråter man när man hackar lök? Så här slipper du att det svider i ögonen!

loading...
Varför gråter man när man hackar lök? Så här slipper du att det svider i ögonen!

Lök är det som kommer att få dig att gråta utan anledning, så dom flesta gillar inte att vara den som skär den. Löken absorberar svavel så kemikalien lagras inuti, och släpper en hel del av enzymer när vi skär upp den som kommer få oss att gråta.

För att inte börja gråta måste du följa några förebyggande steg.

Du bör alltid använda en vass kniv, ju snabbare du hackar desto mindre tid du kommer att spendera med att absorbera kemikalierna.

Du måste hålla de hackade bitarna nedåt.

Försök att lämna löken i sin ursprungliga position så mycket som möjligt när du skär dem, så att du inte ökar ytan av exponerad lök.

  • Det bästa är fläkttekniken

Skär löken under köksfläkten.

Luftcirkulationen riktar lökångorna bort och de kommer inte nå ögonen.

  • Frys löken

Du måste lägga löken i frysen i 15 minuter innan användning. Den kalla temperaturen minimerar utsläpp av kemikalier från löken. Enzymerna är mindre reaktiva i kalla och varma temperaturer och det är därför kokt lök aldrig får dig att gråta.

  • Lök ”Goggles”

Du måste bära glasögon när du skär lök. Det kommer att lugna dina ögon,  så du kommer inte ens gråta en enda droppe.

  • Dränk dina sorger

Du måste skala löken och låt den dra i en skål med vatten hela 10 minuter.

Kemikalierna kommer att absorberas i vattnet, så när du skär loken kommer den inte få dig att gråta.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

loading...

You Might Like These

Leave a Comment

error: Content is protected !!