1474636977

Så här gör du duschen skinande ren med bara två ingredienser

Att ha en rent och snyggt hem är för många en prioritering som inte går att omförhandla. Men när latheten tar över och livspusslet känns för överväldigande är det lätt att hamna mitt i ett berg av odiskad disk, högar av kläder och ostädade golv.

Ett rum som ofta får alldeles för lite uppmärksamhet när det gäller städning, är badrummet. Ingen gillar ett ostädat och ofräscht badrum, och med detta busenkla recept på rengöringsmedel är igenkalkade handfat och smutsigt kakel ett minne blott.

Och det bästa av allt? Du behöver bara två ingredienser.

Det här behöver du:

250 ml flytande diskmedel
250 ml uppvärmd vinäger/ättika
1 tratt
1 sprayflaska
1 svamp

Så här gör du:

  1. Värm upp vinägern på spisen. Det ska vara varmt, precis så varmt att du kan doppa fingret utan att bränna dig.
  2. Häll sedan upp med diskmedel o vinäger i en sprayflaska med hjälpa av tratten, och skaka ingredienserna väl.
  3. Spraya sedan en liten mängd vätska på den smutsiga ytan och gnugga med en svamp. OBS! Var försiktig när du använder blandningen på gummitätningar och silikonfogar, eftersom dessa kan ta skada av vinägern/ättikan.
  4. Låt rengöringsmedlet sitta i 30 minuter. Spola sedan av med kallt vatten – smutsen kommer nästan smälta bort. Ättikan kan dofta lite fränt till en början, men det kommer snabbt försvinna av sig själv.

Videon nedan kommer ge dig grundligare instruktioner om hur du går till väga – nu kommer badrumsstädningen gå som en dans!

169 – 146

Kommentarer