thumbnail_unnamed

Fördelar och nackdelar med förtidspension efter jackpottvinst

”Förtidspension” är något man ofta hör i anknytning till lottovinnare – undersökningar visar att många faktiskt räknar med att vinna på lotto som en del av sin pensionplan. Vissa ser fram emot att fylla kontot och sen aldrig mer arbeta, medan andra bestämmer sig för att jobba på trots att de blivit mångmiljonärer – båda valen innebär fördelar och nackdelar. Valet är ditt om du lyckas lägga beslag på Mega Millions jackpott – spela nu och kamma hem 1,1 miljarder kronor!

Fördel 1: Få det du förtjänar

Lottovinnare går sällan i pension för att de är slöfockar som vill undvika ansvar – ofta handlar det om äldre personer som helt enkelt känner att de gjort sitt. En rejäl vinstsumma ger dem äntligen möjligheten ta en välbehövlig paus, och det är inget fel med att njuta av ålderns höst utan att gå upp tidigt och jobba varje morgon.

Fördel 2. Mer tid för dem du bryr dig om

Du spenderar en tredjedel av din tid på jobbet, men inte om du går i pension – när du inte behöver arbeta kan du spendera de extra 8 timmarna hur du vill och med vem du vill. Att gå i förtidspension ger dig möjligheten att spendera hur mycket tid du vill med din familj och dina vänner, och med en förmögenhet på fickan finns det ingen brist på potentiella aktiviteter.

Fördel 3. Tillfällen att resa och utforska

Att slösa tusentals timmar på ett jobb som inte leder någonstans hindrar dig inte bara från att spendera tid med dina nära och kära, det begränsar också din förmåga att uppleva världen omkring dig. Om du går i förtidspension efter en lottovinst, så finns det inga gränser – hela världen blir till din lekplats, och alla ställena som du bara sett på bild blir plötsligt realistiska resmål.

Nackdel 1: Jakten på ditt drömyrke

Bara för att du inte går i pension behöver det inte betyda att du måste fortsätta på ditt lågavlönade jobb som du hatar, utan vinsten ger dig istället möjligheten att uppfylla dina drömmar och att börja bygga mot ditt drömyrke som du alltid velat ha. Om ditt jobb inte är tillfredsställande, så kan du alltid vidareutbilda dig och hitta ett yrke som får dig att njuta av din arbetstid.

Nackdel 2: Förlora kontakten med kollegor

Bara för att du inte behöver jobba längre och kan spendera din tid hur du vill, betyder det inte att alla kan ha det lika lyxigt. Mycket av din dagliga sociala kontakt inträffar på eller efter jobbet, och vänskaper med kollegor kan svalna efter att man slutat att jobba tillsammans. Om ditt jobb är fullt av personer som du inte vill umgås med så är det inget fel med att sluta, men så ser det inte alltid ut.

Nackdel 3: Lära sig från hårt arbete

Alla lottovinnare går inte i pension när de är gamla – vissa gör det när de är unga, innan de insett hur viktigt det är att man alltid gör sitt bästa och att hårt arbete ofta leder till positiva resultat. Utan att lära sig hur värdefullt det är att få pengar genom eget arbete, så inser många unga vinnare inte hur bra de har det, och spenderar sedan pengarna på saker som de inte behöver.

loading...

Kommentarer