broderna-kalle-och-johan-samaker-till-jobbet

Bröderna Kalle och Johan samåker till jobbet varje morgon

Det var de två bröderna Kalle och Johan, som varje morgon samåkte till jobbet på Kalles motorcykel. På vägen till jobbet passerade de alltid en obevakad järnvägsövergång. För att underlätta uppsikten i korsningen så bestämde de sig för att de skulle titta åt varsitt håll. Kalle skulle eftersom han körde kolla till höger, och Johan till vänster.

Nästa morgon satt de båda på cykeln, och de närmade sig övergången. Då puttade Kalle på Johan, för att få det bekräftat att det hela var klart, och att inget tåg var på väg. Då började Johan på bönpallen stamma som han alltid gjorde:
– K k k kl klart! Och det gick ju lite enklare, men Kalle upptäckte att han nästan hade hunnit stanna till innan de korsade övergången, medans han väntade på att Johan skulle stamma fram sitt “Klart!”. Denna rutin upprepade sig nu om mornarna, men så en dag när de hade sovit över på morgonen och var stressade till jobbet så kom de fram till korsningen. Kalle puttade på brorsan sin, och Johan började då stamma fram svaret:
– K k k kl klar.. Och då gasade Kalle på som bara den, och då plötsligt small det till, det var tåget som kolliderade med dem.

En tid senare på sjukhuset så frågade Kalle brorsan sin:
– Hur kunde du säga att det var klart??? Med en antydning till förebrående i rösten. Då svarade Johan att det hade han inte alls sagt utan han hade sagt:
– K k k kl klar ar dd ddu dd ddet h h h här ddddå e du bra dd d dduktig.

Sensmoralen i denna historia: Lyssna alltid färdigt på en person som stammar!

Kommentarer